Al costat dels ramals del canal de la Sèquia -que afegeixen 14 quilòmetres als 26 que hi ha entre Balsareny i Manresa- hi ha caminets que s'utilitzen per arribar-hi per poder fer el manteniment, per si hi ha alguna avaria i per regular el cabal de l'aigua, entre d'altres. Tot i que són de servei, hi ha veïns que els utilitzen per anar d'un lloc a l'altre, si bé no estan senyalitzats i hi caldrien algunes millores.

Un estudi de l'empresa manresana Catemocions recull les accions necessàries, en senyalització i millora, d'una desena de camins dels espais més vinculats a sant Ignasi de Loiola, pensant en la commemoració dels 500 anys de la seva arribada a Manresa el 2022. Són els que hi ha a la zona de regadiu de la Vall del Paradís i Sant Pau i de Viladordis. Realitzat per Josep Montoya, l'ha encarregat i pagat, amb un cost a l'entorn dels 4.000 euros, la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, que, conjuntament amb l'Ajuntament, l'utilitzarà com a punt de partida per demanar finançament extern per executar-lo, pensant en el projecte Manresa 2022.

Josep Alabern, vicepresident de la fundació; Josep Huguet, responsable de l'empresa Catemocions, i Marc Aloy, regidor d'Urbanisme, van presentar aquest dilluns el document. Alabern va comentar que respon al «compromís de col·laboració» de la fundació que vicepresideix «amb el tema ignasià».

Huguet va repassar el contingut del treball. Inclou un apartat dedicat a la senyalització direccional dels camins i un a l'adequació de l'entorn, amb una vintena d'accions als camins de la zona de la Vall del Paradís i Sant Pau, i cinc a als de Viladordis (plantar arbres, posar baranes, habilitar un mirador, netejar trams...). També hi ha un apartat amb informació històrica que va de l'etapa medieval a la industrial, amb una proposta de senyalització explicativa. L'estudi també aprofita per mostrar com es podria remodelar la sala dedicada a la Sèquia que hi ha al Museu de la Tècnica; el contingut per fer una guia dedicada als camins periurbans de la Sèquia i una aplicació per a mòbil amb el geoposicionament de cadascun.

Per a Aloy, la iniciativa se suma a altres accions municipals per posar en valor i protegir el regadiu de la ciutat propiciat per la Sèquia.