La Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha inaugurat aquest dimarts la seva nova seu a Barcelona. Es tracta d'uns locals al número 123 de la Via Augusta pensat per acollir les propostes de formació contínua que la Universitat ofereix a la capital catalana. També xerrades, conferències i actes institucionals. Fins ara només comptava amb una oficina més orientada a l'atenció personal. Ara també permet fer-hi docència.

A l'acte d'inauguració hi ha assistit l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la presidenta de la FUBalmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra; a més a més del rector de la universitat, Jordi Montaña.

A la inauguració l'economista i exconseller de la generalitat Andreu Mas-Colell ha pronunciat la xerrada "Reflexions sobre el futur de l'educació superior". mas-Colell s'ha referit a la UVic-UCC dient que el "seu model de governança facilita la internacionalització dels estudis universitaris, fet que és un repte, sobretot per les universitats privades".

També ha afirmat que la "diferència entre la formació reglada i la formació permanent tendirà a desaparèixer" a causa de l'increment considerable de la nacessitat formativa constant dels nous llocs de treball.

Montaña ha afirmat, al seu torn, que la seu a Barcelona reforça el model "d'universitat territorial" pel qual aposta la UVic-UCC. ha definit el nou espai com un "centre de comunicació, de formació i de relació personal i, simbòlicament, un punt de trobada entre la xarxa de ciutats universitàries de la Catalunya central, és a dir la ciutat territori, i la capital del país".