El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha advertit el govern municipal que la negociació per ampliar places de zona blava a Manresa a canvi d'abaratir el preu del tiquet (vegeu Regió7 de dissabte) s'ha de fer «amb consens previ del veïnat, tal com es va acordar en ple el 2013».

González considera que una operació tan sensible com la d'ampliar les places d'aparcament regulades amb parquímetres «no pot tornar a caure en els errors comesos pel govern municipal el 2013 a la Balconada, ni que sigui en el marc d'una negociació en benefici d'una reducció del cost del servei per als usuaris».

El polític socialista es mostra preocupat perquè «a la darrera reunió de seguiment del Pacte de Ciutat, el tinent d'alcalde Josep Maria Sala va explicar que la negociació tenia una proposta 'gairebé tancada' però sense donar detalls».

Segons González, és preocupant perquè això suposa que la ciutadania pot tornar «a patir el que ja els va passar a final del 2013 als veïns i veïnes del barri de la Balconada: que es torni a assabentar que a prop de casa seva s'haurà de pagar per aparcar i que ho sàpiga quan ja no hi hagi cap marge de maniobra».

Per al cap de files socialista «és molt important que la qüestió es porti amb la màxima transparència i, sobretot, donant veu i participació a totes les parts que hi puguin estar implicades (que a hores d'ara no sabem quines poden ser), abans no s'anunciïn com a definitives les accions que s'acordin amb l'empresa».