El Parc de la Sèquia i el Club Tennis Manresa organitzen per segon any consecutiu la caminada familiar amb torxes de la Festa de la Llum. És l´anomenada «Marxa de les cinc mil canes» que transcorre des de l´última resclosa de la Sèquia, tocant al parc de l´Agulla, fins a l´església del Carme. Són 7 quilòmetres, o el que és el mateix, cinc mil canes, una mesura catalana de l´època medieval equivalent a 8 pams. Es farà dilluns a la tarda.

Es tracta d´una caminada de caire lúdic i familiar que es fa amb torxes que s´encendran al Museu de la Tècnica i que passa per punts emblemàtics de la ciutat com el Pont Vell o el Parc de la Seu per aconseguir un efecte artístic. Al llarg de tot el recorregut hi haurà ambientacions amb fragments teatrals sobre la història de l´aigua a la ciutat.

L´acte començarà a les 4 de la tarda amb activitats infantils al parc de l´Agulla. A 3/4 de 5 hi haurà la rebuda simbòlica de l´aigua de la Sèquia, i llavors començarà la caminada popular que anirà des del centre de visitants del Parc de la Sèquia de l´Agulla a l´església del Carme.

La inscripció anticipada costa 4 euros i es pot fer a la pàgina web inscriu.me. També el mateix dia. En aquest cas costarà 5 euros. El preu inclou la torxa, avituallament i un fulard commemoratiu de la marxa.