El ple municipal ha fet l'aprovació definitiva sense cap vot en contra de l'ordenança d'administració electrònica i transparència de l'Ajuntament de Manresa tenint en compte les al·legacions presentades per l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Aquest organisme s'encarrega de prevenir i investigar possibles casos concrets d'ús o destinació il·legals de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular derivat de conductes que comportin conflicte d'interessos o l'ús en benefici privat d'informacions derivades de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic.

L'Oficina Antifrau va justificar la presentació de l'al·legació al text aprovat inicialment per la voluntat d'enfortir la integritat de les institucions i dels servidors públics.

Precisament, l'Oficina Antifrau és qui té competències en aquest tipus d'ordenances i per això les vetlla fent apreciacions de caràcter tècnic, la majoria de les quals han estat tingudes en consideració excepte en dos casos, que els juristes municipals no han considerat adequats. El regidor de Recursos Humans i Transparència, Jaume Torras, va explicar que només s'havien rebut al·legacions de l'Oficina Antifrau i que moltes d'elles «eren de caràcter tècnic».

Segons Torras, les al·legacions que no han estat acceptades feien referència a aspectes que ja estaven contemplats en la llei superior que l'empara.

El regidor de Transparència va assegurar que durant el procés s'havia estat en contacte amb l'Oficina Antifrau i el resultat havia estat «un diàleg franc molt positiu».

L'Ajuntament accepta la majoria de requeriments i, segons Tor-ras, l'Oficina ha manifestat que «els seus tràmits acabaran aquí i es tracta d'una acció que fan en tot tipus d'ordenances de transparència, perquè corresponen a les seves competències i també ho han fet amb altres ajuntaments».

Torras va reconèixer que «en un primer moment ens va sobtar que fos l'Oficina Antifrau qui fes les al·legacions».

L'ordenança va passar per l'aprovació inicial en el ple del mes de setembre passat. Es tracta de la primera ordenança d'administració electrònica i transparència de l'Ajuntament de Manresa.