El projecte ignasià Manresa 2022 rebrà 825.000 euros de fons europeus, el FEDER. Aquest dilluns ho ha anunciat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs en una visita a la ciutat.

Aquests diners permetran tirar endavant diversos projectes com arreglar el que queda del carrer medieval del Balç, a tot el sector que dóna als Arcs de Santa Llúcia, fer voreres més amples i arbrades a la Via de Sant Ignasi, senyalitzar el tram manresà del camí ignasià i reparar els murs de pedra seca que hi ha al llarg del recorregut.

Els fons europeus permetran, igualment, finançar l’ascensor d’ús públic entre el carrer Sant Llúcia i la plaça Major, i completar les obres a l’entorn de l’edifici del Museu. Aquests últims projectes s’haurien dut a terme igualment sense el FEDER, però permetrà alliberar diners de l’Ajuntament per a altres usos. També es finançarà la promoció turística de la ciutat.

A la presentació dels ajuts, Borràs ha assegurat que la partida servirà per «promocionar allò que estimem, que ens dóna vida i projecció». L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha afirmat que més enllà del projecte Manresa 2022, és una aposta per tenir cura del patrimoni de la ciutat, pel centre històric i per la millora dels serveis turístics. En definitiva, per «millorar la qualitat de vida dels manresans».