El nombre de persones amb al·lèrgia creix el 5% cada any a la Catalunya Central, i l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa atén cada any 600 casos nous de nens derivats per estudi d'al·lèrgia.

Les principals causes, segons ha explicat l'al·lergòloga d'Althaia Laia Ferré, són la predisposició genètica i les condicions de l'entorn, cada cop amb menys malalties infeccioses.

A la Catalunya Central les dades de persones afectades per algun tipus d'al·lèrgia són «bastant elevades», segons ha explicat l'al·lergòloga Laia Ferré. El fet que es tracti d'una zona on predomina molt el pol·len comporta que hi hagi més nens al·lèrgics ambientals i, secundàriament, també amb al·lèrgies alimentàries, ja que, segons Ferré, són dues malalties que s'associen molt freqüentment.

L'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa atén cada any 600 casos nous de nens amb sospita d'al·lèrgia. Una dada que significa un increment del 5% anual. «Són patologies cada vegada més complexes perquè cada cop hi ha més persones amb més d'una al·lèrgia alhora», ha explicat Ferré. La doctora ha apuntat que és difícil trobar un nen amb només una única al·lèrgia alimentària. Per tant, a més d'augmentar el nombre de casos, també creix la complexitat de les patologies.