El PSC de Manresa celebra que el govern de CDC i ERC hagi fet públic que l'Ajuntament rebrà 825.500 euros dels fons europeus Feder per impulsar el projecte Manresa 2022 (vegeu pàgines 2 i 3), però lamenta que no hagi «trobat el moment», durant els dar-rers 5 mesos, d'informar que li han denegat una subvenció de 3,3 milions per a mesures d'estalvi energètic.

La subvenció demanada, segons ha explicat el grup municipal socialista, era per a mesures d'estalvi energètic en els edificis públics i en l'enllumenat dels car-rers; amb la particularitat que el 50% de l'estalvi energètic que suposés la implantació es destinava a programes contra la pobresa energètica.

Per a Felip González, es tracta «d'un nou exemple que, quan les coses no li surten bé al govern, la tan propagada transparència municipal es transforma en un 'no hem sabut trobar el moment adient per informar-ne', que és l'argument que ja es va fer servir d'excusa, per exemple, quan es van revocar subvencions europees per a l'edifici Impuls i no es va explicar fins que el PSC ho va denunciar; o com quan no es va avisar la comunitat educativa de l'escola Valldaura que la Generalitat havia retornat el 2014 els ter-renys on s'havia de construir el nou edifici del centre».

El president del grup municipal afegeix que aquesta forma de fer és encara «més lamentable» perquè quan es tracta d'apuntar-se fets positius sí que es fa pública la informació amb tots els ets i uts. El PSC va saber la denegació de la subvenció a la darrera Comissió Informativa de Territori.