El Centre Cultural Casa d'Andalusia a Manresa celebra aquest cap de setmana les 33es jornades del Dia d'Andalusia, dedicades en aquesta edició a Granada.

Les activitats començaran dissabte, a les 12 del migdia, a la biblioteca del Casino, amb un acte institucional que començarà amb una conferència a càrrec d'Estanislao Naranjo Infante, advocat i president del Centre d'Estudis Històrics d'Andalusia i nét de Blas Infante Pérez de Vargas, considerat oficialment pel Congrés dels Diputats i el Parlament d'Andalusia com el «pare de la pàtria Andalusa». Hi haurà il·lustració al cante de Juan Pinilla, amb Paco Galán al toque. Per acabar, es cantarà l'himne d'Andalusia, interpretat pel cor rociero Esperanza Macarena, amb brindis inclòs.

També aquest dissabte, a les 9 del vespre, el Museu de la Tècnica acollirà el Festival del Dia d'Andalusia, amb quadres de ball, actuacions en directe i ambient festiu amb el grup musical Sevillania.

Diumenge, a 2/4 d'1 del migdia, a la parròquia de Crist Rei, missa flamenca-rociera. Cantaran Encarnita Ferrete, José Jurado i Blas Maqueda, amb Paco Galán a la guitarra, Enrique a la percussió i les veus del cor rociero Esperanza Macarena. A 2/4 de 3 de la tarda, tindrà lloc un dinar de convivència al Museu de la Tècnica i, a partir de 2/4 de 5 de la tarda, fi de festa amb el cor rociero Esperanza Macarena, l'Escola de Guitarra Paco Galán, TomaKtoma escola de ball de la professora Pepi Portales, cant flamenc amb Juan Pinilla i bulerías i jaleos del Tablao la Singla.