El PSC ha reclamat a l'alcalde, Valentí Junyent, que sigui «valent» i aclareixi a qui es referia quan en el discurs que va fer en l'acte del pregó de la Llum va parlar d'«organitzacions o grups de pressió» que «actuen amb actituds pràcticament coercitives, basant-se en proclames o prejudicis ideològics, i deixant de banda la veritat i la realitat». El president del grup municipal del PSC, Felip González, entén que es referia a la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) i li retreu que no ho digués clarament. Ell forma part d'aquesta plataforma.

Segons el polític socialista, les «dures acusacions expressades per l'alcalde no poden quedar sense una explicació que vagi més enllà del simple comentari que les va bastir: un 'tots tenim al cap exemples de', perquè, posats a utilitzar l'acte solemne per imputar a qui et porta la contrària, és just que qui és acusat sàpiga que es dirigeix a ell». Afegeix que, «des del respecte a la llibertat d'expressió per a tothom, també per a la primera autoritat local, el PSC no pot aprovar l'ús extemporani que va fer del seu privilegi de cloenda de l'acte» per «acusar de 'demagogs' i 'falsos' a qui, després, no va tenir prou valor d'identificar».

Recalca que «no es pot obviar que l'acte institucional del pregó de la Llum se succeïa just l'endemà que al mateix saló de plens es visquessin moments de dura tensió amb activistes de la PAHC que havien estat tot el dia reivindicant a la plaça Major una solució residencial estable a la ciutat per a un dels seus membres. Però, no és menys cert que de moments de tensió al ple n'hi ha hagut molts en l'actual mandat i en anteriors, amb aquest i amb anteriors alcaldes. Situacions molt incòmodes per a la política que no haurien rebut mai una resposta tan bel·ligerant des de l'alcaldia; i menys en el marc de l'acte institucional del pregó de la Llum». Apunta que ha deixat acabar la festa per manifestar-se per no caure «en el mateix «error que assenyalem».