Ni atac ni ús partidista. La portaveu de l'Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, ha negat en un comunicat les acusacions contra l'alcalde Valentí Junyent d'haver carregat contra els moviments socials de la ciutat durant el seu parlament durant el pregó de les festes de la Llum, tal i com havien denunciat primer el PSC i posteriorment la CUP.

Caus afegeix que el consistori 'valora positivament' la tasca d'aquests moviments alhora que defensa que les paraules de Junyent han estat mal interpretades ja que, matisa, eren una reflexió a nivell genèric a partir d'un dels fragments del discurs del pregoner, l'astrònom Ignasi Ribas, i no feien referència a cap cas específic. Durant la seva intervenció, Valentí Junyent va alertar d'"organitzacions o grups de pressió" que "actuen amb actituds pràcticament coercitives, basant-se en proclames o prejudicis ideològics, i deixant de banda la veritat i la realitat".

En el text fet públic, la regidora també aprofita l'ocasió per fer una crida a la conciliació de totes les forces polítiques de l'ajuntament manresà per tal de treballar "pel bé de la ciutat".