Una desena d'escoles i llars d'infants de la Catalunya Central s'han presentat al premi La ciència i els infants, que convoquen plegats el Rotary Club de Manresa Bages i els estudis d'Educació Infantil d'UManresa. Aquest dissabte, en el marc de la 6a Fira d'Experimentació per a infants de 0 a 6 anys d'UManresa, es presentaran les propostes que opten al guardó.

El veredicte i lliurament del premi, que l'any passat va tenir una prova pilot, tindrà lloc el 29 de març a les instal·lacions d'UManresa, amb la presència de Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor a la UB i responsable de l'àrea de Ciència i Medi Ambient de l'Obra Social la Caixa. Hi ha tres premis, de 600, 400 i 200 euros, respectivament, per a material científic. El guardó vol reconèixer propostes d'educació científica adreçades a infants d'educació infantil i cicle inicial de primària que hagin estat elaborades per mestres i ajudar a la dinamització i la millora de l'ensenyament de les ciències en les primeres edats.

La Fira d'Experimentació se celebrarà al Museu de la Tècnica. L'horari de funcionament serà de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia.