La nova facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) tindrà una unitat docent al campus de Manresa i una altra al de Vic. El de la capital del Bages estaria especialitzat en la simulació clínica i la innovació docent.

Aquesta setmana el degà de la nova facultat, Ramon Pujol, ha estat a Manresa per participar en una jornada de treball i conèixer les instal·lacions de la Fundació Universitària del Bages (FUBages). El màxim responsable acadèmic de la facultat, que va assumir el càrrec el mes passat, ha pogut conèixer el campus Manresa i també les instal·lacions de la Clínica Universitària, on hi ha els equips de simulació que actualment utilitzen els alumnes dels graus de Ciències de la Salut.

Pujol, acompanyat dels màxims responsables de la federació universitària entre Manresa i Vic, també va visitar la Fundació Althaia, on es va entrevistar amb el seu director general, Manel Jovells; el director assistencial, Ignasi Carrasco; i el director de qualitat, innovació i docència, Alfons Hervàs. Posteriorment va visitar l'ajuntament, on va ser rebut per l'alcalde, Valentí Junyent.

A la sessió de treball també hi van participar el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; el comissionat de la FUBalmes pels estudis de Medicina, Josep Arimany; el director general de la FUBalmes, Joan Turró; el director general de la FUBages, Valentí Martínez; la regidora de Salut de l'Ajuntament, Mercè Rosisch; el comissionat de la FUBages pels estudis de Medicina, Jordi Mauri; la coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials, Marina Geli; i l'adjunta a la direcció general de la FUBages, Imma Ubiergo.

Els estudis de Medicina de la UVic-UCC, de caràcter privat, es posaran en funcionament el pròxim curs 2017-2018 amb 90 alumnes repartits en tres grups. Un d'ells farà les classes íntegrament en anglès. El grau se centrarà en la medicina familiar i comunitària.