L'operació per transformar l'estratègic sector de la Bonavista de Manresa ha d'estar enllestida abans d'acabar l'any. Segons ha informat l'Ajuntament, les obres es posaran en marxa el mes de maig un cop enllestit l'enderroc que queda pendent de realitzar-se al sector per disposar de l'espai necessari.

El projecte d'enderroc ja el va aprovar la Junta de Govern i ha sortit a licitació per un import de 88.131 euros. Aquesta setmana ha finalitzat el termini de recepció d'ofertes per part de les empreses, i és previst que l'inici de l'enderroc sigui durant el març.

Per tal de pagar els 88.131 euros, en el darrer ple municipal es va aprovar un reforç de 26.000 euros per a la partida general d'enderrocs.

Pel que fa a l'obra de la nova plaça, al principi de març és previst fer-ne la licitació, que hauria de començar el mes de maig.

El pressupost per al projecte d'urbanització és d'1.696.684 euros, dels quals 1.580.000 euros seran aportats a través d'un conveni amb la Diputació de Barcelona i 116.684 euros provindran de recursos propis de l'Ajuntament.

Cal recordar que el maig del 2015 es va aprovar al ple municipal el conveni que regulava la cessió que feia la Diputació de Barcelona a l'Ajuntament de Manresa de la titularitat de la carretera de Santpedor, que, malgrat tractar-se d'un vial plenament integrat en la trama urbana de la ciutat, encara era de la Diputació.