Quico Palou, alumne de 2n del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració de l'Escola Joviat de Manresa, s'ha proclamat campió absolut en la 34ª edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, celebrat a Sant Pol de Mar.
Quico Palou ha obtingut el trofeu «Manuel Villalante» com a guanyador absolut. Palou va fusionar les seves dues passions en una sola actuació: la cocteleria i la màgia, preparant un còctel anomenat Pòquer d'Asos, que va enamorar al jurat.
Joviat també va participar amb l´alumne de 2n del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en
Restauració, Àlex García, que va preparar el còctel Tzitziqui: un còctel amb records asteques i
llatinoamericans. García es va quedar només a un punt d'obtenir el premi a la millor destresa ihabilitat.
Dotze escoles d'hoteleria
En aquesta edició han participat 12 escoles d'hoteleria d´arreu de Catalunya, amb dos concursants
per escola, que fa un total de vint-i-quatre concursants.
Els membres del jurat estaven dividits en dos tribunals diferenciats: el tècnic format per membres de l'Associació Catalana de Sommeliers i del Club del Barman i el jurat degustador format pels professors acompanyants dels alumnes
participants.
A més a més del premi absolut es van atorgar els següents premis:
- Trofeu a la millor explicació del còctel
- Trofeu a la destresa i habilitat
- Trofeu de l´Associació Catalana de Sommeliers
- Trofeu "Especial Club del Barman"
Quico Palou participarà el diumenge 7 de maig al Campionat de Catalunya de Cocteleria.