Quico Palou, alumne de 2n del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració de l'Escola Joviat de Manresa, s'ha proclamat campió absolut en la 34ª edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, celebrat a Sant Pol de Mar.

Quico Palou ha obtingut el trofeu «Manuel Villalante» com a guanyador absolut. Palou va fusionar les seves dues passions en una sola actuació: la cocteleria i la màgia, preparant un còctel anomenat Pòquer d'Asos, que va enamorar al jurat.

Joviat també va participar amb l´alumne de 2n del Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en

Restauració, Àlex García, que va preparar el còctel Tzitziqui: un còctel amb records asteques i

llatinoamericans. García es va quedar només a un punt d'obtenir el premi a la millor destresa ihabilitat.

Dotze escoles d'hoteleria

En aquesta edició han participat 12 escoles d'hoteleria d´arreu de Catalunya, amb dos concursants

per escola, que fa un total de vint-i-quatre concursants.

Els membres del jurat estaven dividits en dos tribunals diferenciats: el tècnic format per membres de l'Associació Catalana de Sommeliers i del Club del Barman i el jurat degustador format pels professors acompanyants dels alumnes

participants.

A més a més del premi absolut es van atorgar els següents premis:

  • Trofeu a la millor explicació del còctel
  • Trofeu a la destresa i habilitat
  • Trofeu de l´Associació Catalana de Sommeliers
  • Trofeu "Especial Club del Barman"

Quico Palou participarà el diumenge 7 de maig al Campionat de Catalunya de Cocteleria.