La delegació del Govern de la Catalunya Central ha impulsat la creació del Consell Territorial Consultiu i de Coordinació de Salut Pública per a aquesta regió. Es tracta d'una reunió àmplia, ahir amb una quarantena de participants de diferents àmbits, que ha d'establir quines són les grans polítiques prioritàries per a la regió central. Ahir es va fer la primera reunió, presidida per la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà. L'acte també va tenir la presència de representants dels diferents departaments de la Generalitat, del secretari de Salut Pública, Joan Guix, món local, acadèmic, tercer sector, teixit associatiu, col·legis professionals i proveïdors de salut.

La mateixa Generalitat va posar sobre la taula alguns dels problemes (gent gran amb diverses malalties i cronicitat, sobrepès de la població, l'alcohol en els joves...), i de la participació dels assistents va quedar clar que el segment de gent gran és el que més preocupa. La Catalunya Central és una regió amb un sobreenvelliment per sobre de la mitjana de Catalunya, els hospitals es lamenten que hi hagi una altíssima presència de malalts d'edat avançada a urgències (3 de cada 4 assistències) i el sistema sanitari hi ha de dedicar més esforços.

Laura Vilagrà, després de la reunió, destacava l'alta participació i la implicació dels agents en aquesta primera reunió i mostrava interès a desenvolupar algun d'aquests temes, especialment aquest de la manera com s'ha d'afrontar l'envelliment de la població. Per la seva part, Joan Guix, va indicar que el de la Catalunya Central havia estat «el més participatiu» dels 7 consells de Salut creats fins ara.