Col·lectius anticapitalistes i feministes de la ciutat, han organitzat actes per celebrar el dia internacional de les dones treballadores a Manresa.

Diumenge a la nova plaça entre els carrers de la Mel i Urgell, a partir de les 12 del migdia fins a la tarda, es celebrarà un acte que constarà d'un recital de poesia, vermut, dinar i teatre per commemorar el dia internacional de les dones treballadores, aquest any centrat en la feminització de la pobresa i el reconeixement de les tasques de cura. Per al 8 de març han convocat una manifestació amb sortida a 2/4 de 8 de la tarda de la Benplantada.

La Comissió 8M ha fet públic un comunicat en el qual explica que darrera de la feminització de la pobresa hi ha la vinculació de la dona a les tasques reproductives i les dobles i triples jornades laborals que això comporta. Recorden que fer les feines domèstiques, tenir cura dels infants i de les persones dependents són feines no remunerades.

En aquest context, la crisi «no ha fet més que empitjorar la situació». S'han retallat les ajudes a la dependència i el 2011 el 94% de les que van assumir aquestes cures van ser dones que van haver de demanar reducció de jornada. Recorden, també, que les mitges jornades laborals les assumeixen majoritàriament dones. Un fet que es vincula amb més facilitat de ser acomiadades i a un pitjor salari.

També subratllen que l'economia submergida sobretot afecta a dones migrades, un altre factor de pobresa. Recorden que la feminització de la pobresa dóna ales a la violència masclista perquè moltes dones no tenen recursos per allunyar-se del seu agressor. Tot plegat té efectes sobre la salut i consideren que és per això que el 70% de les dones han consumit algun somnífer o tranquil·litzant. D'aquí el lema de la mobilització: «Sortim de l'ombra, fartes de ser humiliades pels vostres privilegis».