Alumnes de secundària de l'escola Oms i de Prat i de l'institut Lacetània de Manresa han obtingut diferents premis a les primeres fases del concurs d'àmbit mundial First Lego League, un campionat que uneix robòtica i investigació.

L'Oms i de Prat va aconseguir en l'edició celebrada a l'UAB els premis al millor projecte científic i al millor comportament del robot, guardons que s'atorguen a l'equip que obté més punts a la competició de robots. Cal remarcar que, d'un total de 16 equips participants, els de l'Oms i de Prat es van classificar en primera, tercera i quarta posició a la taula de robots. Malgrat aquestes bones classificacions no es van poder classificar per a la següent fase.

Pel que fa al Lacetània, va ser distingit amb el premi a la cortesia professional pel respecte mostrat amb la resta de participants en el certamen celebrat a la UVic-UCC.

Els alumnes van haver de construir un robot capaç de superar tres proves en un temps de 2 minuts i mig. En aquest apartat, l'equip del Lacetània va quedar en sisena posició, i va lluitar fins al darrer moment per situar-se entre els tres primers i va aconseguir una molt bona puntuació. Per últim, va presentar davant del jurat el projecte de recerca, que també va rebre molt bones valoracions.