Manresa i els municipis del Bages inclosos al sistema tarifari integrat de l´Autoritat del Transport Metropolità com Santpedor o cardona estrenaran l´any vinent la nova T-Mobilitat que permetrà fer validacions amb una targeta sense contacte, amb el mòbil, un rellotge o directament amnb targeta de crèdit. El nou sistema es va presentar aquest dimarts al Mobile World Congress que se celebra a Barcelona.

A la presentació, a la qual hi va assistir la regidora de Mobilitat de l´Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez, es va dur a terme una demostració del nou mètode de pagament.

El nou sistema de pagament serà més ràpid i còmode, fet que facilitarà l´ús del transport públic. Pel que fa a la venda, permetrà fer prepagament, el postpagament a través de domiciliació bancària, la recàrrega per internet i el pagament a través del mòbil.

Manresa forma part de l´Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Agrupa 91 entitats, entre les quals 89 municipis i 2 consells comarcals. Agrupa una població de 2 milions de persones i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions el 2016.