Com va fer amb una altra noia que també es va quedar sense sostre, la Fàtima, i que tampoc no volia marxar de Manresa, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha acabat solucionant el cas de Zadik col·locant-lo en un dels sis blocs de pisos que té ocupats.

El darrer mes i mig, la PAHC ha viscut amb l'Ajuntament un intens estira-i-arronsa. Els Serveis Socials municipals proposaven a Zadik, un home que no té ingressos ni llar, que anés a un alberg de Barcelona, però ell es vol quedar a Manresa perquè diu que és on té els metges que el tracten i una «xarxa d'amistats».

Després d'un mes i dues setmanes d'estar a l'alberg del Carme, on el va acollir l'Ajuntament com a resultat de dues accions de pressió de la PAHC, una ocupant el vestíbul de l'Ajuntament i l'altra portant el seu malestar al ple municipal, ahir se li va acabar l'estada. Al matí, la PAHC ja va anunciar que Zadik aniria a viure a un dels sis blocs que té ocupats a Manresa, al carrer de Gaudí, dels quals en gestiona quatre directament, i on viuen 57 famílies. Amb ell, on anirà Zadik, n'hi viuran nou.

Bernat Sorinas, Chaymae i el mateix Zadik, de la PAHC, van fer una roda de premsa, ahir al matí, davant l'ajuntament per explicar el final del cas. La PAHC va defensar l'exercici de la solidaritat amb l'afectat, alhora que va reitarar les seves critíques al consistori per no garantir-li el dret a l'habitatge, tenint en compte que a Manresa hi ha «7.500 pisos buits». Zadik va explicar que es vol quedar a Manresa perquè hi té els metges, els amics i hi està empadronat. La PAHC va informar que, a partir d'ara, els Serveis Socials li continuaran garantint els àpats al menjador social i va especificar que si ha defensat que es quedi és perquè és el que ell desitja.

La plataforma va aprofitar per demanar a l'Ajuntament que intercedeixi davant d'Endesa perquè no torni a tallar el corrent al bloc 6, on les famílies que hi viuen han estat durant dotze dies sense llum per aquest motiu i on s'han encarregat de tornar-la a punxar, després d'intentar negociar amb Endesa perquè hi posi comptadors solidaris, sense èxit.