El Carnabars, la rua i el Carnestoltes infantil posaran en marxa a partir de demà la Carnavalada a la Manresana, tres dies de festa pels carrers de la ciutat que per quart any consecutiu es presenten en un programa conjunt.

Aquest divendres arrencarà la festa amb la celebració del Carnabars. L'endemà, dissabte, continuarà la moguda amb la rua de la Carnavalada, que presenta com a novetat destacada que totes les persones que vinguin disfressades amb la seva mascota tindran un obsequi i la millor mascota disfressada tindrà un premi especial.

I, finalment, el diumenge 12 de març al matí se celebrarà una nova edició d'un Carnestoltes infantil, que repeteix el recorregut de l'any passat. Sortirà de la Plana de l'Om i anirà fins a la plaça de la Font de les Oques, on hi haurà el final de festa.

Carnabars

El Carnabars dóna el tret de sortida del Carnaval de Manresa i enguany arriba a la 6a edició amb la tradicional rua per 16 bars diferents de la ciutat. Organitzat per La Gatzara, la rua començarà a les 7 de la tarda a l'alçada de la biblioteca del Casino i acabarà a El Sielu a mitjanit, on hi haurà un concert amb el grup Ayawascat.

La rua de la Carnavalada, organitzada per Xàldiga, es durà a terme dissabte per quart any consecutiu. La concentració serà a la plaça Infants de 5 a 6 de la tarda. Durant tota aquesta estona hi haurà animació fins que arrenqui la rua, que anirà fins al carrer Abat Oliba, davant de Cal Xavi, on hi haurà el final de festa.

El Carnestoltes infantil celebrarà enguany la seva 39a edició. Aplegarà més de 3.000 persones calculen els organitzadors, entre les associacions de mares i pares d'alumnes d'escoles de la ciutat i famílies i particulars que s'hi afegeixin. L'animació musical anirà a càrrec dels Tabalers de Xàldiga, l'Escola de Grallers dels Geganters de Manresa i els Batrakes.

Començarà a 2/4 de 12 del migdia a la Plana de l'Om i és previst que a la 1 començi la festa final a la plaça de la Font de les Oques.