La Tarda Jove del Servei d'Atenció Sexual i Reproductiva Bages-Solsonès de l'ICS ha atès 185 persones l'últim any, que han pogut fer qualsevol tipus de consulta sense cita prèvia.

Es tracta d'un servei adreçat a joves menors de 25 anys que poden fer consultes sobre sexualitat amb la particularitat que no cal demanar hora. Fins ara es prestava els dilluns. Ara s'oferirà els dimecres de 3 a 7 de la tarda a la tercera planta del CAP Bages.

Les noies són ateses per una llevadora, tot i que en l'atenció més complexa els dóna suport un professional de ginecologia, de psicologia o de treball social.

A la Tarda Jove es resolen consultes sobre sexualitat, consells contraceptius, anticoncepció postcoital, informació i assessorament en la interrupció voluntària de l'embaràs, consells i atenció en les infeccions de transmissió sexual, prevenció del càncer de coll d'úter, patologies ginecològiques, prevenció de comportaments de risc, atenció a la violència masclista i a la diversitat sexual. Segons l'ICS, és important que l'atenció als joves es faci en el lloc i el moment en que sorgeix la demanda i evitar derivacions. La consulta es coordina amb primària, el programa Salut i Escola i amb professional de diferents àrres assistencials.

El programa es completa amb xerrades sobre sexualitat i afectivitat als joves de tercer o quart d'ESO de tots els instituts del Bages i el Solsonès. El curs passat se'n van fer 31, amb la participació de 1.776 alumnes.