Manresa durà a terme una trentena d'actes al llarg d'aquest mes per commemorar el Dia Internacional de les Dones que se celebra el 8 de març. N'hi ha de culturals, festius, d'esbarjo i també reivindicatius. Tots amb el mateix objectiu de reclamar la igualtat entre l'home i la dona com un principi bàsic i fonamental en les societats democràtiques, i per denunciar les situacions de desigualtat que encara pateix la dona. Una de les novetats d'enguany és la 1a Cursa de la Dona.

El 8 de març se celebrarà l'acte institucional al saló de plens de l'ajuntament de Manresa a les 8 del vespre. Serà presidit per l'alcalde, Valentí Junyent, la delegada del Govern a la Catalunya central, Laura Vilagrà, i la regidora de la Dona, Cristina Cruz. Durant l'acte s'interpretaran fragments de l'obra «Ens havíem barallat tant!», un diàleg entre Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany.

En aquest acte el Consell Municipal de la Dona llegirà el manifest. Enguany versarà sobre la dona en el mercat de treball i la feminització de la pobresa, ha explicat Montserrat Margarit.

S'han programat activitats adreçades a infants i joves per treballar en la prevenció dels comportaments que porten a la desigualtat, activitats solidàries, exposicions de fotografia i projeccions de pel·lícules.

La 1a Cursa de la Dona és organitzada per Vela Club Fitness amb la col·laboració de l'Estudi Pilates Elena Vers. Se celebrarà el 26 de març amb el lema «Juntes guanyem» i tindrà un recorregut de 5 quilòmetres que es podrà fer corrent o caminant. També s'ha pensat que hi puguin participar persones amb discapacitat.