La Fira de l'Aixada ha celebrat la vintena edició amb marge per créixer quantitativament i qualitativament, segons l'Associació Manresa de Festa i l'Ajuntament.

L'estudi estadístic de la fira serveix per detectar els punts forts i febles d'atracció de visitants que té el certamen a Catalunya i així poder afinar la tasca de promoció que es du a terme.

En expansió

El regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet, va dir que l'Aixada és una fira «en creixement» com ha quedat demostrat en la darrera edició amb el 50% més de visitants aconseguits al carrer del Balç.

També, amb l'expansió cap al carrer Vilanova i la plaça Gispert. Després de la bona acollida a l'experiència, Calmet va avançar que ja s'està rumiant en que per la Festa Major «també passin coses» en aquests espais.

Joan Orriols, de l'Associació Manresa de Festa, va posar en valor que una de les característiques de l'Aixada és la implicació de les entitats locals. Enguany han participat un total de 34 entitats que han posat en escena 637 voluntaris als quals cal afegir els 70 geganters (de dues colles i que sempre hi participen el diumenge de la Fira). En total 707 persones l'han fet possible.

Els nous espectacles han mantingut la línia i qualitat dels anys anteriors.

Orriols ha fet una valoració molt positiva dels canvis introduïts i de la feina de coordinació realitzada.