Una delegació formada per membres de l´Ajuntament de Manresa, l´Oficina Tècnica del Camí ; Ignasià i representants de la Cova de Manresa seran a Roma aquesta setmana, entre el 8 i 10 de març, per presentar el projecte estratègic Manresa 2022 davant les instàncies de rang més alt de la Companyia de Jesús.

Es tracta d´impulsar la creació d'una xarxa de prescriptors del projecte a través de la recerca de suport institucional per part de la Companyia de Jesús a Roma, seu internacional d´aquesta comunitat religiosa.

La comitiva estarà formada per l´alcalde Manresa, Valentí Junyent; el regidor de Turisme i Festes, Joan Calmet; els jesuïtes Lluís Magrinyà, representant de la Cova, i Josep Lluís Iriberri, director de l´Oficina Tècnica del Camí Ignasià; així com personal tècnic municipal i de Fira Manresa.

L´objectiu de la visita és aconseguir que la mateixa Companyia de Jesús sigui la promotora a nivell internacional del turisme espiritual, religiós i cultural, amb destí al Camí Ignasià i a Manresa, i que recomanin aquesta destinació als seus estudiants i a les persones afins a la Companyia, repartides per tot el món.

Amb aquesta finalitat també s´ha previst la presentació de la Manresa ignasiana a operadors internacionals de turisme espiritual, tant públics com privats, així com a representants del govern català i espanyol a la capital italiana.Programa d´activitats

Els actes promocionals començaran el dimecres 8 de març, quan arribarà a Roma la primera part de la delegació manresana, encapçalada pel regidor Joan Calmet. A la Universitat Gregoriana de Roma, representants de l´Oficina de Turisme de Manresa faran una presentació del Projecte Manresa 2022; P. Mark Rotsaert sj. impartirà la conferència "Manresa, città ignaziana per eccellenza", organitzada pel Centro di Spiritualità Ignaziana; i, finalment, es durà a terme una sessió de networking amb agències de viatges i els turoperadors assistents.

L´endemà, la representació manresana es trobarà amb els delegats de l´Agència Catalana de Turisme a Milà, Marta Teixidor, i del govern de la Generalitat a Roma, Luca Bellizzi; també s´hi afegirà el vicepresident de l´agència turística Opera Romana Pellegrinaggi, Mons. Liberio Andreatta, i Carlos Hernández García, Conseller de Turisme a Roma de l´Ambaixada d´Espanya a Itàlia (Turespaña).

El grup visitarà l´Església del Gesù i les estances annexes i s´entrevistaran amb amb els seus responsables, P. Taormina Rosario, P. Vicenzo D´Amato, P. Marelli. Dins el temple religiós, es durà a terme una activitat turística oberta al públic al voltant dels Exercicis Espirituals i es descobrirà l´estàtua dedicada a Sant Ignasi.

El dia 10 de març l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, s´incorporarà a la delegació a la capital italiana per entrevistar-se amb el nou Pare General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa sj.

Aquesta visita es realitza en el marc de les accions de promoció internacional del projecte estratègic Manresa 2022 que s´estan portant a terme des del consistori manresà amb el suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i de l´Oficina Tècnica del Camí Ignasià.