Entre 600 i 700 persones van assistir a la I Mostra de projectes de l’institut Lluís de Peguera que es va celebrar divendres al vespre al centre manresà, vetllada que s’ha batejat amb el nom de Peguera’s Night. Entre les 9 i les 11 de la nit es van omplir els diferents espais dedicats a exposar els projectes educatius innovadors basats en l’aprenentatge cooperatiu que es porta a terme a l’institut.

Van ser els propis estudiants els qui van explicar els projectes que han realitzat durant el primer quadrimestre del curs 2016-2017. N’hi ha relacionats amb el món de la comunicació, la meteorologia, l’Anella verda, web de ciències, treballs de recerca, Erasmus, robòtica o de música.

Segons la directora del Peguera, Assumpta Pla, amb aquesta primera mostra de projectes educatius «hem aconseguit aproximar als pares i mares el que fan els seus fills i filles a les aules de forma creativa i amb al guiatge rigorós del professorat». L’any vinent se’n farà una segona edició.

L’institut Lluís de Peguera forma part de la Xarxa Escola Nova 21 i de la Xarxa de Competències Bàsiques del departament d’Educació de la Generalitat. L’institut celebrarà el seu 90è aniversari el pròxim mes d’octubre.