El grup municipal del PSC de Manresa ha fet públic un comunicat en el què informa que la plataforma de contractació del sector públic del Ministeri d'Hisenda ha publicat una bona notícia per Manresa que, al mateix temps, és una mala noticia.

La plataforma del ministeri va publicar el 2 de març, "per fi", l'anunci de licitació de les obres de millora de l'estació de RENFE de la ciutat per un valor de 2,4 milions d´euros. I tanmateix, la mala notícia que conté l'anunci és, segons que ha manifestat el president del Grup Municipal del PSC, Felip González, "que es consolida una nova reducció de recursos econòmics previstos per a la ciutat valorada aquesta vegada en uns 3 milions si tenim en compte que aquesta obra ja havia d´estar acabada fa més de 4 anys segons l´anunci fet en el seu dia conjuntament pel Ministeri de Foment i la mateixa Generalitat quan aquest projecte es va quantificar a bombo i plateret amb un pressupost de 5,4 milions d´euros".

El termini de presentació d´ofertes d´empreses de l´anunci a la plataforma del ministeri acaba el 4 d´abril i el termini d´execució de les obres un cop s´hagin adjudicat és previst de 12 mesos. No està clar, però, quin serà el temps que RENFE pot trigar per fer l´avaluació de les ofertes que podria ser d'alguns mesos. El principal criteri d´adjudicació segons l´anunci oficial fet és el de "l´oferta econòmica més avantatjosa"."No hem estat a l'alçada"

Per al PSC manresà, aquesta molt necessària obra d´accessibilitat a l´estació del Nord és una nova constatació que RENFE, i el Govern del PP a l´Estat, han actuat amb Manresa amb una "desvergonyiment de llibre"; i que "Manresa i les nostres institucions no hem estat tampoc a l´alçada de les circumstàncies en no haver estat capaços de forçar amb eficàcia el compliment dels compromisos inicialment presos i; en definitiva, haver assumit tots plegats com inevitables els constants endarreriments que s´han vingut succeint en la contractació de l´obra".

Cal recordar que a l´Ajuntament de Manresa s´han aprovat en els darrers mandats (sempre amb gran unanimitat) diverses proposicions instant a RENFE, entre altres coses, a millorar l´estació; i que fins i tot l´abril de 2016 l´alcalde Valentí Junyent i el regidor de Territori, Marc Aloy es van desplaçar fins a Madrid per interlocutar amb RENFE i ADIF sobre la qüestió. "Cal recordar que, d´aquella visita a la capital de l´Estat, Aloy i Junyent van tornar a Manresa amb el compromís (que s´ha demostrat enèsimament fallit), que les obres es licitarien al maig de 2016 per arrencar el desembre del mateix any passat".

"Esperem que aquesta vegada, que ja ens hem descomptat si és la segona, o la tercera, o la quarta vegada que en parlem, sigui realment la bona", ha conclòs González.