El regidor de Planejament i Projectes Urbans de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, ha rebutjat les acusacions del PSC de «manca d'efectivitat institucional local» en relació amb les obres pendents de l'estació de Renfe assegurant que el govern ha proposat millores al projecte «que s'han atès».

Per una banda, a instàncies de l'Ajuntament, «el projecte final inclou la construcció d'una vorera al llarg de tota la façana de l'estació que permetrà millorar l'accessibilitat i la seguretat de l'espai públic i la seva relació amb la plaça de la Reforma. D'aquesta manera es resoldrà l'anomalia d'una estació que donava directament a una carretera».

D'altra banda, també es millorarà el recorregut de vianants fins a la nova passera i el Pont Vell, «eixamplant l'actual accés al final de l'aparcament, millorant-ne la visibilitat i la seguretat».

Així que en el projecte que s'executarà «s'hi han incorporat les demandes del govern municipal i s'allarga una de les andanes», una actuació no prevista en el projecte inicial. Aloy ha volgut deixar clar que el projecte d'obra que es licita no és de 2,4 milions d'euros sinó de 2,9 milions i que la diferència correspon a l'import de l'IVA. Així que no es licita per 4 milions menys dels anunciats.

En el que sí que coincideix el govern municipal amb el partit d'oposició és en el malestar pels retards acumulats en l'execució de les obres, «un malestar que el govern municipal ja hem manifestat a Renfe i a Adif, en reiterades ocasions».

El regidor de Planejament i Projectes Urbans ha explicat que el 2013, la inversió de 5,4 milions per a la modernització de l'estació de Manresa apareixia en un document de la Generalitat i el ministeri de Foment com una de les actuacions previstes, però sense cap projecte constructiu.

Posteriorment, el ple de novembre del 2015 va aprovar per unanimitat instar el ministeri de Foment a informar de la concreció del projecte i a licitar les obres urgentment.

Segons Aloy, quan es va concretar el projecte, l'octubre de 2016, la quantitat es va fixar en 2,9 milions (2,4 + IVA), un import que no ha variat i que, tal com ja es va anunciar, dotarà l'estació de dos ascensors que permetran accedir a les persones amb mobilitat reduïda a totes les andanes.