La Fundació Althaia de Manresa ha entrat a formar part del patronat de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC. Ho ha fet juntament amb el Consorci Hospitalari de Vic. La facultat tindrà un centre de formació a Vic i un a Manresa. A la capital del Bages s´hi podria dur a terme tot el relacionat amb simulació, a les instal·lacions de la Clínica Universitària, i innovació docent.

Les dues incorporacions s´han fet efectives aquesta mateixa setmana durant la reunió del patronat de la Fundació d´estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), que és l´entitat titular de la Facultat de Medicina de la universitat.

El director general d´Althaia, Manel Jovells, i el del Consorci Hospitalari de Vic, Pere Soley, formaran part de l´esmentat patronat com a vocals.

Els altres sis són el comissionat de la Facultat de Medicina i tinent d´alcalde a l´Ajuntament de Vic, Josep Arimany; la regidora de Salut de l´Ajuntament de Manresa, mercè Rosich; el director general de FUBalmes, Joan Turró; el director general de FUBages, valentí Martínez; l´adjunta a direcció general de la FUBages, Imma Ubiergo; i el secretari general de la Fubalmes, Josep Terradellas. El manresà David Sanclimens exerceix de secretari del patronat.

A la reunió del patronat es va valorar positivament les noves incorporacions i l´evolució del projecte de la Facultat de Medicina. També es va decidir concretar un total de 12 beques cada any per un import de 8.000 euros.

A la trobada també hi van assistir el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña; el director general de la fundació, Joan Guanyabens; i el degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol.