La CUP a Manresa fa campanya contra el projecte de Llei de la sanitat de Comín

Membres de la candidatura recullen signatures en una parada a l'exterior de Sant Joan de Déu

15.03.2017 | 19:09
Membres de la CUP, entre els quals els tres regidors, a la parada que han muntat davant de Sant Joan de Déu, avui

La CUP a Manresa ha iniciat, avui, la recollida de signatures contra l´Avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l´assistència sanitària. Considera que el que persegueix la conselleria de Salut liderada per Toni Comín és que "els centres públics puguin oferir serveis sanitaris privats a persones que no tinguin condició d'assegurades i també a aquelles que vulguin renunciar a la cobertura pública per ser ateses com a pacients privats". En definitiva, segons la Candidatura "es permetrà la realització d'un 49% d'activitat privada als centres, com passa actualment als consorcis sanitaris". A primera hora de la tarda havia recollit prop de 150 signatures. Per a les persones que s'hi vulguin afegir, han explicat que activaran un enllaç a la xarxa per poder-ho fer. 

Benefici a la privada


Per la CUP, la nova Llei implicarà "un procés de privatització intolerable, ja que, fruit de l'anterior, les mútues cada cop ocuparan major quota de mercat. A més a més, tenint en compte les restriccions pressupostàries, la sanitat pública tendirà a retallar serveis que beneficiaran a la privada, generant una xarxa de sanitat privada parasitària de la pública. Aquesta voluntat de fer activitat privada arriba després d'anys d'intenses retallades i de precarització constant de la sanitat pública i de l'afavoriment deliberat de la sanitat privada. Així, des del començament de la crisi, els centres sanitaris, total o parcialment públics, han vist els seus pressupostos minvats de forma important, comprometent en alguns casos la pròpia viabilitat d´alguns centres".

Recollida en més de 50 hospitals i CAP


La recollida d'adhesions as Manresa en contra de la futura Llei en una parada davant de l'Hospital Sant Joan de Déu s'ha organitzat conjuntament davant de més de 50 hospitals i CAP d'arreu del país. L'objectiu és "la implicació de les treballadores i treballadors de la sanitat, de les usuàries i de les veïnes d'arreu per tal  d'organitzar-nos per aturar projectes com l'Avantprojecte de Llei" i, en definitiva, "per a la prohibició expressa de la realització d'activitat privada en el sistema sanitari públic ja que aquesta privatització ens afecta a totes i perjudica la nostra salut".

Acte obert el dia 29 de març


Per tractar el tema sanitari, la Candidatura a Manresa ha organitzat el dia 29 de març, a les 7 de la tarda, a la sala d'estudi del Casino una assemblea oberta sota el lema "Parlem de la sanitat a Manresa", on es tractarà i debatrà sobre drets laborals, retallades, privilegis de la privada, llistes d´espera, Althaia i residències, entre altres temes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Activitat a l'exterior de l'ambulatori de la Sagrada Família
El CAP de la Sagrada Família de Manresa celebra 25 anys

El CAP de la Sagrada Família de Manresa celebra 25 anys

Entre els actes, que s'han programat amb l'Associació de Veïns Sagrada Família, hi ha una jornada...

Un record a la Seu de part dels seus amics

Un record a la Seu de part dels seus amics

El membres dels Amics de la Seu han col·locat la primera pedra de l'actuació que s'està realitzant...

La tècnica del 'mindfulness' es planta a les aules

La tècnica del 'mindfulness' es planta a les aules

La llar d´infants El Petit Príncep aplica la tècnica en el seu dia a dia des de fa tres cursos

Manresa celebra aquest dimecres l'acte central del Dia Mundial de la Poesia

Consistirà en un recital del poeta manresà Gerard Cisneros, la lectura de poesies d'alumnat del...

Transport públic

Horaris bus Manresa Barcelona

Bus Manresa-Barcelona

Accedeix als horaris del servei de bus entre Manresa i Barcelona. 

 

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 

Enllaços recomanats: Premis cinema