Manresa va ser una de les 55 ciutats del país on, ahir, es van recollir firmes davant de CAP i d'hospitals «per aturar l'avantprojecte de Llei [de la Conselleria de Salut de Toni Comín] que podria permetre fins al 49% de la privatització de l'activitat dels hospitals», va comentar Jordi Trapé, membre de la CUP a la capital del Bages. La recollida es va fer en una parada ubicada durant tot el dia a l'exterior de l'Hospital Sant Joan de Déu, on a la tarda havien aplegat unes 150 adhesions.

Aquesta campanya, iniciada fa mesos en altres municipis, com a Tarragona, on s'han recollit més de 6.000 signatures, finalitzarà el dia 29. A Manresa, les persones interessades a afegir-s'hi ho podran fer a través d'una plataforma que s'habilitarà a Internet. En el termini d'un mes, el grup de treball de Sanitat de la Candidatura a escala de Catalunya presentarà els resultats de la recollida, que pretén aturar l'Avantprojecte de llei de fórmules de gestió de l'assistència sanitària i garantir «la prohibició expressa de la realització d'activitat privada en el sistema sanitari públic». Aquell mateix dia es presentaran els propers passos a fer.

També dins de l'àmbit de la salut, la CUP ha convidat professionals de la sanitat a participar en un acte obert que ha organitzat el dia 29 d'aquest mes, a les 7 de la tarda, a la sala d'estudi del Casino per tractar temes com els drets laborals, les retallades, els privilegis de la privada, les llistes d'espera, Althaia i les residències, entre d'altres. L'objectiu de la trobada, a banda de l'acte en si, és que pugui sorgir un grup de treball en defensa de la sanitat pública a la ciutat.

Amb el lema «Parlem de la sanitat a Manresa», es convida a assistir-hi a tothom que estigui interessat en la qüestió. També es busca «fer una radiografia de com està la sanitat a Manresa i quines vies són les apropiades per tirar endavant», va explicar Trapé, ahir.