Acompanyat per la majoria de regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, Francesc de Puig va anunciar públicament ahir que es jubila després de 30 anys d'activitat a l'administració pública, bona part d'ells a l'Ajuntament de Manresa. Actualment De Puig era responsable de l'àrea de Presidència i mà dreta de Valentí Junyent.

De Puig ha estat professor i entrenador de bàsquet. Va entrar com a regidor de l'equip de govern el 1987 amb CiU, on s'hi va estar 8 anys amb Juli Sanclimens, candidat a l'alcaldia el 1999, va dirigir el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat i el 2011 va tornar a l'Ajuntament com a càrrec de confiança amb Junyent. Fins ara.

De Puig es jubila als 67 anys. Ahir va explicar que tot són cicles a la vida i «avui s'acaba un dels dos grans que he tingut: els 30 anys a l'administració», bona part d'ells a l'Ajuntament. L'altre cicle són els 20 de professor i entrenador de bàsquet, va dir. «Acaba aquest cicle a l'Administració, que sempre m'he pres amb la voluntat de servei. Ha estat un orgull servir la meva ciutat», va manifestar.

Passada la Setmana Santa deixarà el consistori, i ahir al migdia va voler aprofitar el moment «per fer una cosa que no he fet mai en públic, i és donar les gràcies a laAgent amb la qual he treballat». Va tenir un record pels funcionaris i pels grups municipals, tant del govern com de l'oposició.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, assegut al costat de De Puig i visiblement emocionat, va afirmar que «avui se'n va un gran. Una gran persona, un gran professional i un amic». «Estic de dol», va comentar. Per això no va voler parlar de la reorganització interna a Presidència. «El maig pensarem en la persona que pot ocupar aquesta responsabilitat en el dar-rer tram del mandat».

Junyent va afirmar que respecte a la decisió de De Puig, de qui va dir que és una persona «que s'ha mostrat poc», però era «qui, un cop presa una decisió política, l'executava. Hi ha un munt de coses que s'han resolt per la seva habilitat i constància».

De Puig va explicar que en 30 anys a l'Administració han canviat molt les coses, però no el que és bàsic: «si hi ha capacitat de diàleg, d'escoltar i entendre, tot es pot arribar a solucionar». Sí que va confessar que ara «tot va més accelerat. No te'n cau una cada mitja hora, sinó tres cada mitja hora, i això dificulta als regidors i la gent que ha de prendre decisions reflexionar per resoldre els temes».