Toni Massegú, director d'Ensenyament a la Catalunya Central, va insistir, ahir, que els canvis en el cicle del Lacetània no faran que perdi personalitat, sinó que gua-nyi versatilitat, de manera que sigui més atractiu, tenint en compte que, com Mines, també ha vist baixar el nombre d'estudiants per culpa de la crisi de la construcció.

Actualment, el cicle formatiu de grau superior de Projectes d'Edificació del Lacetània forma en les competències per elaborar la projecció tècnica en edificació i el replantejament d'obres, i gestionar el control documental per a la seva execució respectant la normativa vigent i les condicions establertes de qualitat, seguretat i medi ambient. Els alumnes que l'han cursat poden treballar en estudis d'arquitectura, enginyeria, delineació, consultories, promotores immobiliàries, empreses constructores i administracions públiques.

Amb l'adaptació, el que es fa, sense que perdi el contingut i personalitat, és dotar-lo per tal que sigui més versàtil en el món laboral i s'ampliïn les sortides professionals cap a la modelització del terreny i el paisatgisme. La modificació, com va explicar Massegú, afegeix nous continguts al cicle «utilitzant la flexibilitat que ens atorguen les hores de lliure disposició». Així, es guanyen dos mòduls professionals que s'impartiran en el segon curs del cicle formatiu: caracterització del ter-reny, d'unes 33 hores de durada, i topografia i modelització del ter-reny, amb una durada de 66. A banda, es farà una contextualització del contingut actual de riscos laborals relacionant-los amb els riscos de les activitats extractives.

Els alumnes que hagin fet l'a-daptació tindran convalidats 58 crèdits del grau d'Enginyeria Minera, el doble del que es reconeixia fins ara i representa un curs.