El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha informat que implantarà el dilluns 27 de març un nou quadre d´horaris a la línia de bus que comunica Manresa amb Barcelona, amb parada a Monistrol de Montserrat i Olesa de Montserrat.

La Generalitat assegura que els nous horaris del bus Manresa a Barcelona tenen com objecte "resoldre les disfuncions detectades arran del canvi de concessió, motivat per l´execució d´una sentència judicial".

Cal recordar que la UTE Bages Exprés va ser substituïda per l'empresa Hispano Igualadina, del grup Monbus, després que aquesta darrera guanyés al jutjat un plet que la reconeixia com a l'autèntica mereixedora del concurs d'adjudicació del servei.

La Generalitat assegura que "els nous horaris han estat confeccionats un cop escoltats tant els ajuntaments dels municipis afectats com els propis usuaris del servei, amb qui la Direcció General de Transports i Mobilitat s´ha reunit diverses vegades".

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat assegura que continuarà fent un seguiment diari del servei i convocarà una nova reunió de seguiment amb tots els consistori la primera quinzena d´abril i està obert a realitzar noves modificacions si el funcionament del servei ho fa necessari.

Les noves característiques són:

  1. Els serveis directes de Manresa accediran a la C-16 per l´entrada del polígon de Bufalvent i tots els serveis des de Manresa sortiran des de l´estació d´autobusos.
  2. S´ha ajustat la durada del temps de viatge de diferents expedicions per adaptar-les al temps real del recorregut.
  3. S´avancen dues sortides des de Ronda Universitat a les 15.00 hores: una semidirecta fins a Manresa i l´altra parcial fins a Olesa.
  4. Per garantir la fiabilitat del servei, en les expedicions parcials Olesa-Barcelona la parada d´inici i fi a Barcelona és Maria Cristina, excepte en les expedicions de tornada de les 15.00 hores i les 18.30 hores.
  5. En les expedicions directes entre Barcelona i Manresa s´incorporen les parades a Monistrol de Montserrat.
  6. S´han realitzat diferents ajustos en el servei per mantenir el mateix nombre expedicions directes de Barcelona a Manresa a la franja de la tarda i perquè els usuaris d´Olesa no perdin la freqüència de 30 minuts de servei que disposen en determinats serveis.