La neu ha deixat importants gruixos de neu a localitats del Bages i l'Anoia com Navàs o Cardona, on s'han produït moltes incidències a les carreteres.

Per circular per l'Eix Transversal són necessàries cadenes entre Manresa i Cervera. També són obligatòries les cadenes a la BP-1101 a Sant Salvador de Guardiola i les BP-1103 i B-111, en el terme municipal del Bruc. El Servei Català de Trànsit alerta de la perillositat de la C-16 a Bagà per la presència de neu a la calçada. Per altra banda, la circulació a la C-59 ha tornat a la normalitat a les 9 del matí, després de que hagi estat tallada durant tres hores a l´altura de a Moià per un camió que ha quedat creuat a la carretera. Al Berguedà, a més, és obligatori l´ús de cadenes a la BV-4024 (a Bagà), a la BV-4025 (Cercs) a la BV-4242 (Berga) i la BV-4243 (Castellera del Riu). A la collada de Toses (GI-400) també són obligatòries les cadenes i està restringit el pas als vehicles de tercera categoria.

El servei d'emergències 112 ha rebut més de 60 trucades de l'Anoia durant la matinada per afectacions relacionades amb les precipitacions.

Protecció Civil de la Generalitat manté activades les Alertes dels pla INUNCAT i del pla NEUCAT a causa de les incidències derivades tant per la crescuda de rius i rieres a les comarques de Girona i Barcelona com per l'acumulació de neu la Catalunya Central, a l'interior de Tarragona i Lleida.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC la cota de neu anirà pujant i a partir del migdia no s'espera neu fora dels àmbits del Pirineu i Prepirineu.

Durant tota la nit els gestors de carreteres i les concessionàries han treballat per amb maquinària llevaneu per retirar la neu que afectava vies de les comarques de la Catalunya Central, de Lleida i de l'interior de Tarragona i es continua treballant. Algunes vehicles van quedar aturats de matinada per la neu i va ser necessari mobilitzar les assistències i serveis d'emergència.

En aquests moments es mantenen algunes afectacions a les vies de totes les zones abans indicades on cal extremar la precaució en la mobilitat durant el matí si s'ha de fer a zones de muntanya o cotes altes.

Pel que fa a les pluges, segons l'SMC s'aniran desplaçant-se cap a la meitat nord i perdent intensitat.

Ha informat l´Agència Catalana de l´Aigua ACA els cabals són creixents a la demarcació de Girona i a les comarques de Barcelona. Protecció Civil està fent un seguiment exhaustiu de les possibles incidències conjuntament amb els municipis i consells comarcals afectats, sobretot en les poblacions de la vora dels rius Llobregat i Cardener. Es recomana extremar les precaucions i evitar els accessos a les lleres, punts baixos, guals i creuaments.

A Sallent la neu també es manté durant aquest matí.

i a Artès la neu també ha enfarinat la població durant la matinada

Protecció Civil activa el Procicat

Aquesta matinada, poc després de 2/4 de dues, Protecció Civil de la Generalitat activa l´Alerta del Pla especial d´emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per les nevades que s´estaven produint en punts de l'interior de Tarragona, de Lleida i de la Catalunya Central, i per les afectacions viàries que s'estaven donant en algunes vies principals i les que preveia que es puguin produir en les properes hores.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC les nevades s´estaven donant entorn als 500 metres i esporàdicament podrien arribar a baixar fins als 300 metres en punts de l'interior de Tarragona, de Lleida i de la Catalunya Centra durant la matinada.

Abertis ha activat el seu PAU en alerta per les afectacions de la neu en l'AP-2. Els Mossos d´Esquadra restringeixen la circulació de vehicles articulats i pesants des de l'entrada de l'AP-2 del Pla de Santa Maria.

Durant la nit, s'ha fet seguiment de possibles incidències a l´A-2 al seu pas per l´Anoia, la Segarra i l´Urgell on nevava però la neu no prenia. Protecció Civil preveu que es poden produir incidències a la zona de la Panadella i al Bruc.

Es recomana fer seguiment de les condicions meteorològiques i extremar les precaucions en cas d´haver d´agafar el cotxe.