Una cinquantena de dones van participar en l'activitat «I si fossis tu?» per conèixer les dificultats, els patiments i la lluita de les dones refugiades que han de fugir de casa seva per motius polítics, ètnics, culturals o a causa de la guerra. L'acte es va celebrar a la casa Flors Sirera i va ser organitzat pel Programa de Cooperació i el SIAD Montserrat Roig amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Mitjançant una dinàmica de grup, les participants van tenir l'oportunitat de posar-se a la pell de diferents personatges per buscar l'empatia amb aquelles persones que han hagut de marxar del seu país per començar de zero en un de nou. Després es va fer una reflexió sobre els sentiments i pensaments que va generar l'activitat, i què es podria fer a escala ciutadana per millorar la situació.

A l'acte també hi va prendre part l'exiliada colombiana i experta en cultura de la pau i resolució de conflictes Betty Puerto. Va narrar la seva experiència com a nouvinguda i la rebuda que va tenir a Catalunya.

Les participants a l'activitat també van poder veure l'exposició «Podries ser tu», on Eugènia Serra, de 90 anys, va explicar com va ser el seu exili cap a França a causa de la Guerra Civil espanyola.