L'Ajuntament de Manresa ha anunciat que aquesta setmana valorarà a fons l'estat dels arbres que hi ha al pati de Casa Caritat de Manresa. Dissabte al vespre en va caure un de grans dimensions que va ferir una dona que passava pel carrer Verge de l'Alba.

Aquest dilluns a primera hora del matí la unitat de Parcs i jardins del consistori va fer una primera inspecció dels arbres que hi ha a la ciutat que podrien ser susceptibles de caure, i no en va detectar cap.

Aquest control s'ha dut a terme després que el cap de setmana en van caure diversos a causa de la pluja, segons l'Ajuntament. Dos són els de l'interior del pati de Casa Caritat. Es tracta d'un pi pinyer i d'un cedre que es va trencar a causa de l'impacte del primer. També va caure un pi blanc al passeig del Riu i un altre a la zona d'accés del parc de Puigterrà.

Per a l'Ajuntament els arbres van caure a causa de l'estovament de la terra i del subsòl dels voltants per les precipitacions que hi va haver divendres i dissabte passat a Manresa. Això hauria provocat la desestabilització dels arbres i la posterior caiguda.

Tots els arbres eren de grans dimensions. Al pati de Casa Caritat n'hi ha 7 més de les mateixes característiques i mida similar que el que va caure, que era al davant de l'oficina d'ocupació. Un d'aquests toca la façana de l'edifici, i n'hi ha un altre que ja té les branques ser-rades. Ahir, operaris de parcs i jardins van treure del carrer Verge de l'Alba les restes de l'arbre que va caure i van serrar-ne la base.