«Els problemes polítics no s´han de solucionar a través dels jutjats»

«Fa unes quantes setmanes, un conjunt molt ampli d´entitats i organitzacions socials, culturals i polítiques de tot tipus va aprovar un manifest que posa de relleu la necessitat que s´arribi a un pacte entre el govern de l´Estat Espanyol i el de la Generalitat de Catalunya per fer possible la celebració d´un referèndum a través del qual la ciutadania catalana decideixi democràticament quin ha de ser el seu futur polític.

D´acord amb aquell manifest, i al marge de l´opció que cadascú pugui propugnar, creiem que un referèndum és l´única manera de conèixer quina és la voluntat real i majoritària del poble de Catalu-nya i que la millor manera de celebrar-lo seria per mitjà d´un acord amb l´Estat, que fins ara s´ha negat de manera reiterada a considerar aquesta possibilitat.

Davant d´això, volem expressar la nostra convicció que els problemes polítics no s´han de solucionar a través dels jutjats i dels tribunals sinó amb instruments polítics i reconegudament democràtics, com és un referèndum. I que també des del Bages i el Moianès hem de fer arribar el nostre suport al Pacte Nacional pel Referèndum. La manera més efectiva de fer-ho és adherint-nos al Pacte, tant personalment com a través de les entitats que en el seu moment van formar part del Pacte del Bages pel Dret de Decidir.

Us demanem, doncs, que us afegiu als esforços que s´estan fent a tot el país per aconseguir un referèndum acordat per mitjà de la pàgina pactepelreferendum.cat, des d´on es pot fer l´adhesió d´institucions, entitats i particulars».

Signen: Toni Bozzo, coordinador de l´ANC Manresa; Jaume Clarà, president de l´Associació Cultural Modilianum, de Moià; Alba Comas, presidenta del Cercle Artístic de Manresa; Francesc Comas, president del Centre d´Estudis del Bages; Jordi Corrons, president d´Òmnium Bages; Fina Dordal, presidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa; Mercè Gómez, secretària general d´UGT Bages-Berguedà; Enric Martí, president de la Federació d´Associació de Veïns de Manresa; Laura Massana, coordinadora Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès d´ICV; Joan Morros, coordinador de l´Associació Cultural El Galliner; Pau Pintado, president del Centre Excursionista de la Comarca de Bages; Lluís Piqué, president de l´Orfeó Manresà; Enrique Rodríguez, secretari general de CCOO Vallès-Catalunya Central; i Xavier Vidal, president del Cercle Artístic del Moianès.