La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i Contra el Capitalisme ha demanat el suport dels grups municipals de l'Ajuntament de Manresa a la nova campanya que ha iniciat a nivell nacional per garantir un habitatge digne per a tothom.

Aquest dimecres membres del col·lectiu s'han plantat a la plaça Major per lliurar el nou document a representants dels partits amb representació a l'Ajuntament el document.

Consta de cinc punts. Es reclama la dació en pagament retroactiva o que no es pugui embargar l´habitatge habitual dels avaladors; lloguers assequibles; que s´aturin els desnonaments, sobretot els de primer i únic habitatge i l´obligatorietat d´oferir reallotjaments; cessió obligatòria de pisos buits per convertir-los en habitatges socials; i que no hi hagi talls dels subministraments bàsics d´aigua, gas i llum, a més a més d´una tarifa social en funció de la capacitat adquisitiva de les famílies.

Els membres de la plataforma Lolo Baena i Manoli Tejero han assegurat que tot el que es demana «és digne» i acabaria amb la problemàtica de l´habitatge. «Per això esperem el compromís dels partits a nivell local».

També han fet una crida a la ciutadania perquè a l'hora de votar en unes eleccions tinguin en compte que hi ha partits «que es neguen a donar suport a les nostres demandes». Han assegurat que «volem un compromís per garantir els drets bàsics i no volem més complicitats entre banca, subministradores i governs, que només han ocasionat lleis injustes, estafes, desnonaments i talls de subministraments. Aquests partits», han dit, «no ens poden continuar governant ni representant».