La Federació d´Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha aclarit aquesta setmana que el subministrament de vacunes Bexsero per a la meningitis B no s´ha normalitzat tot i que hi hagi noves dosis disponibles. En un comunicat, la federació explica que des que els mitjans de comunicació van recollir que ja es podien comprar a les farmàcies la demanda ha crescut molt a les farmàcies i que aquestes és possible que encara no disposin de la vacuna. És per això que recomanen als ciutadans a consultar la seva farmàcia sobre la disponibilitat i l´ús de la vacuna. Segons la FEFAC, el laboratori GlaxoSmithKline no ha pogut assumir l´augment de la demanda, i en part també per la complexitat de la seva fabricació. L'empresa fabricant va informar la setmana passada al Ministeri de Sanitat que en total es posaran a la venda 230.000 dosis.

L'única vacuna autoritzada a Espanya davant de meningococ B és Bexsero, primera i única aprovada per l'Agència Europea del Medicament el 2013 i des del 2015 a la venda a les farmàcies.

La malaltia meningocòccica tipus B és la causa més freqüent de meningitis bacteriana, és responsable de set de cada 10 casos de meningitis a Espanya i pot causar la mort en 24 hores. El calendari comú de vacunació del Sistema Nacional de Salut només contempla la vacunació contra el meningococ B per a grups de risc específic.