El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha fet cas dels usuaris que van reclamar que en comptes de mig omplir dos autobusos a l'estació de Manresa i fer-los passar per la parada de Valldaura se n'ompli un i marxi directament cap a destinació, queixa que va ser recollida per Regió7 dimarts.

Davant les queixes dels usuaris, la Generalitat ha respost que s'ha ordenat que l'operativa de busos de l'expedició directa de les 6.50 h des de l'estació d'autobusos de Manresa permeti que quan un dels dos vehicles s'ompli de viatgers iniciï el servei directe per autopista sense passar per la plaça de Valldaura.

A banda d'aquesta bona notícia, usuaris del servei han lamentat que hi hagi hagut noves incidències. Dimarts el bus de les 14.30 h de Barcelona a Manresa va arribar 10 minuts abans a Olesa, a causa d'uns horaris que consideren «inflats», i això va fer que estiguessin deu minuts aturats esperant que fos l'hora de marxar i, a més, no hi va pujar ningú cap a Manresa. En el mateix sentit de la marxa, però unes hores més tard, a les 5 de la tarda, es va canviar el bus habitual de 2 pisos per un de 70 places i el resultat va ser que va quedar gent a terra a Maria Cristina i ja no va parar ni a Palau Reial ni a la Zona Universitària.

També dimarts, el bus de les 18.30 h de Barcelona a Manresa directe va quedar ple i va haver de pujar gent de Manresa al semidirecte que ve darrere, però no funcionava la màquina de validar del semidirecte i van haver de fer junts el recorregut perquè els usuaris validessin a un bus i pugessin a l'altre. A més, no tota la gent de Manresa va poder agafar el directe.

Dimecres, el bus de les 10 h cap a Barcelona va tenir un retard de 6 minuts en la sortida i el vehicle de Barcelona a Manresa de les 14.30 h va estar aturat a Olesa de Montserrat 6 minuts per esperar que es fes l'hora. Ahir, 5 minuts.

L'empresa considera que es tracta d'incidències menors normals en el procés d'activació dels canvis en el servei.