Nombroses persones s'apropaven ahir a les farmàcies de Manresa per comprar la vacuna Bexsero, la que combat la meningitis de tipus B, però no en podien comprar perquè les poques unitats que tenen són per a persones que ja l'havien sol·licitat. L'empresa de productes farmacèutics GlaxoSmithKline és la que en produeix, però no dóna a l'abast i atén la demanda de l'estat espanyol en comptagotes. Les farmàcies tenen una llista d'espera i les venen als clients un cop en reben el subministrament. Fins fa aproximadament un any, la vacuna va passar de ser d'ús hospitalari a comercialitzar-se a les farmàcies.

Els pediatres recomanen la vacuna, tot i no ser obligatòria, i per aquest motiu les famílies en demanen a la farmàcia. Se n'ha de posar dues dosis i cada una costa 106 euros. N'hi ha que tenen una llista d'espera petita, però d'altres, com la garmàcia Ros, hi ha 140 persones que l'han sol·licitada.

Aquesta mateixa farmàcia va constatar ahir la preocupació que va originar la mort de la nena de 9 anys. «Cada 15 minuts, més o menys, entra algú demanant la vacuna», explicava ahir Sandra Ramos, farmacèutica que hi treballa. La farmàcia Oltra i la de la Font també també hi van anar pesones que volien comprar la vacuna.