«El risc d'una infecció a la sang provocada pel bacteri meningococ és molt baix». Ho diu el cap de l'àrea de maternoinfantil d'Althaia, Santiago Nevot, que ahir va ser present a la reunió amb els pares dels alumnes de l'escola Joviat, i assegura que «fa deu anys que a Catalunya no se'n registra cap epidèmia» i que, en la darrera dècada només hi ha hagut casos aïllats. «El contagi només es pot produir entre persones de l'entorn, en llocs tancats, i per aquest motiu s'ha iniciat el tractament de prevenció entre nens que estaven en contacte amb ella i la família», explica l'especialista.

Nevot afegeix que, tot i el contagi del bacteri, són molt pocs els nens que s'acaben infectant. «Només ataca quan troba l'hàbitat per créixer, i casos com aquests són molt poc freqüents».

Persones de totes les edats poden desenvolupar malalties relacionades amb contagi del bacteri meningococ, però «els casos d'infecció es detecten entre nens menors de cinc anys i són més estranys en l'edat de la nena de Manresa i en l'adolescència, tot i que també n'hi ha». Nevot deixa clar que tot indica que darrere de la infecció hi ha aquest bacteri, però es tarda entre 48 i 72 hores en saber exactament si aquesta és la causa. Els símptomes de la sèpsia són febres altes, mal de cap intens i nàusees. Nevot també destaca la rapidesa amb què ha actuat la Unitat de Vigilància Epidemològica i l'efectivitat de l'escola Joviat a l'hora d'informar els pares.