La coordinadora i portaveu d'ICV Manresa, Ana Cecilia Querol, ha assegurat en un comunitat que és positiu que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) «posi el fre a les previsions inicials de trasllat de Manresa Baixador i Manresa Alta».

Querol lamenta, però, que «el Pla Especial previst és més una manera de salvar l'acord entre els grups de govern que no pas allò que necessita la ciutat: tenir unes previsions clares i un model clar en el mateix POUM deixant sense efectes el trasllat d'estacions, el pont entre la carretera Cardona i el Congost o preveient la connexió de les dues línies ferroviàries, FGC i Rodalies».

En matèria d'equipaments reconeix que el nou document «recupera sòls que havien quedat desqualificats, o preveient-ne el 60% en l'actual Centre Hospitalari». Però, tot i així, per a Iniciativa «és greu que es perdi sòl per a equipaments en ple barri antic amb la previsió de nous usos a la Cambra de Comerç, l'Ateneu de les Piques o la Casa Amigant. En el comunicat, Querol es pregunta «com s'explica l'adquisició com a propietat municipal de la Casa Amigant fa un parell d'anys, per ara, en el POUM, preveure una ampliació d'usos i perdre la seva destinació per a equipament? Com s'explica que davant la clara necessitat de donar vida al centre històric es perdin reserves d'equipament en aquesta zona?».

La formació també mostra la seva disconformitat amb el fet que es mantingui la previsió d'usos comercials en polígons industrials com els Dolors.