El dissenyador industrial i interiorista manresà Jaume Pla ha rebut el premi Rosa de Plata que atorga l'eix comercial Barna Centre del districte de Ciutat Vella de Barcelona per la remodelació que ha fet d'una botiga de la zona. Es tracta del comerç Vives Cortada, del carrer del Call, dedicat a la numismàtica, minerals i joies d'autor. Els guardons s'atorguen des de fa 25 anys a la millor iniciativa comercial i la millor remodelació. L'acte va estar presidit pel President Carles Puigdemont i el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

Pla va dissenyar la nova botiga i també va dirigir les obres. És dissenyador industrial especialitzat en automoció, però també fa disseny d'interiors. Explica que «qualsevol projecte ha de tenir una estètica», i aquí és on entren en joc els dissenyadors industrials. «Pot ser qualsevol mena d'objecte, mobiliari, làmpades, una tassa o un envàs d'un xampú». Afirma que tots els objectes «haurien d'haver passat per un dissenyador».

La botiga de Barcelona és la segona que remodela. La primera va ser la Migdonia de cosmètica natural i ecològica del Born de Manresa. Els propietaris de Vives Cortada la van veure, «els va agradar» i van contactar amb ell perquè es fes càrrec de l'espai. «Vam parlar, ens vam entendre, vaig fer una proposta i va encaixar».

Controlar tot el procés

Pla explica que el seu vessant de dissenyador industrial li permet controlar tot el procés. «Jo ho he dissenyat tot: els mobles, la il·luminació, tot...». D'aquí en surt un treball «personalitzat i totalment únic. El que intento és que el client tingui una cosa única».

A la botiga de Barcelona que li ha valgut el premi va marcar el ter-ra amb una mena de recorregut que simbolitza diferents minerals. Hi ha textures com pedres, d'altres amb un to sorra i com una mena de jardí japonès. «Anteriorment la botiga era fosca i estava molt car-regada. Ara és més blanca i hi ha sensació d'espai i de lleugeresa».

Disseny d'un autobús

Pla acaba de dissenyar un autobús per a una empresa de carrosseries, i en aquests moments fa uns mobles per una multinacional i també interiors d'una casa particular, una cuina i un bany. «Sempre intentant marcar la diferència» i controlant tot el procés, comenta.

Al certamen Rosa de Plata de Barna Centre també es va premiar la remodelació de la botiga Intimissimi del Portal de l'Àngel. Pel que fa a la millor iniciativa comercial, es va premiar Lluís Manuel Sabateria i l'empresa de productes domèstics Hema.

A l'acte, l'eix comercial va reconèixer el Liceu per la seva aportació al coneixement del centre històric de la ciutat de Barcelona, i la Generalitat per la promoció del comerç artesà i turístic.