El doctor en Física, professor de la Universitat de Barcelona i responsable de l’àrea de Ciència i Medi Ambient de l’Obra Social de La Caixa, Jorge Wagensberg, lliurarà el premi "La ciència i els infants" que organitzen conjuntament el Rotary Club de Manresa Bages i la Fundació Universitària del Bages-UManresa. Una desena d’escoles i llars d’infants de la Catalunya central opten al guardó.

L’acte se celebrarà dimecres vinent a les 6 de la tarda a la sala d’actes de la FUB. El premi té com a objectiu reconèixer propostes d’educació científica adreçades a nens i nenes d’educació infantil i cicle inicial de primària que hagin estat elaborades per mestres i ajudar a la dinamització i millora de l’ensenyament de les ciències a les primeres edats.

El professorat que participa en aquesta primera edició de la convocatòria ha hagut d’elaborar i treballar a l’aula una proposta d’activitat que promogui l’experimentació entre els infants d’entre 0 i 6 anys. Les diferents iniciatives es van presentar a la sisena edició de la Fira de l’Experimentació per a infants de 0 a 6 anys d’UManresa que es va fer el passat mes de febrer.

El jurat, integrat per dues persones de l’equip docent dels estudis d’Educació Infantil d’UManresa i tres persones designades pel Rotary Club de Manresa Bages, té en compte la capacitat de la proposta d’afavorir la iniciativa intencionada dels infants i la possibilitat de resolucions diverses, l’originalitat en l’enfocament, la claredat en l’acostament al concepte científic i la cura en la tria dels materials i l’adequació d’aquests a l’ús dels infants.

El Rotary Club de Manresa Bages subvenciona la visita de les escoles participants al Lab_06 i la formació que han rebut els mestres, i també contribueix econòmicament en la dotació del guardó. El primer premi és de 600 euros; el segon, de 400 i, el tercer, de 200. En tots els casos, la dotació econòmica és per a l’adquisició de material científic. A banda, la FUB imparteix i fomenta la formació dels mestres i l’apropament a l’aula Lab_06 per incentivar la didàctica del coneixement del medi.

En la cinquena edició de la Fira, celebrada l’any passat, es va a dur a terme una primera prova pilot del premi La ciència i els infants, que van guanyar l’Escola Sant Ignasi de Manresa i l’Escola Bressol Reixics de Canet de Fals.