Els veïns de la carretera de Viladordis afectats per les obres per millorar la connexió entre l'autopista i la ronda est de la C-55 ja han rebut les cartes d'expropiació de terrenys per poder dur a terme els treballs. Es tracta d'una inversió de 2,3 milions d'euros, que van a càrrec de la Generalitat (vegeu Regió7 del 29 d'octubre).

Els afectats són bàsicament les cases de pagès que formen part del regadiu de Viladordis que hi ha entre l'esmentada connexió amb la C-55 i l'autopista. Alguns dels veïns ja han signat la comunicació d'expropiació a l'ajuntament de Manresa, on se'ls va citar un per un.

És un dels passos previs que s'han de dur a terme abans d'iniciar-se les obres. Aquestes havien de començar el primer trimestre d'aquest any, però estaven subjectes a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat. El Parlament va donar llum verd als comptes al final del mes passat.

La majoria de veïns van tornar a expressar a l'Ajuntament el seu desig que la carretera no es converteixi en una via ràpida un cop s'hi hagin fet les obres de millora. És un problema, diuen, que ja pateixen actualment i que es podria agreujar. Tampoc no veuen de bon ull que la carretera es pugui convertir en el futur en una de les principals vies d'entrada i sortida de Manresa.

Per aquests motius proposen que no es consideri una via d'alta capacitat sinó una carretera local amable que sigui bàsicament un eix de comunicació entre el nucli urbà i el regadiu i l'entorn verd de la ciutat.

Via per a bicis i vianants

El projecte de la Generalitat preveu crear un itinerari per a vianants i ciclistes per connectar l'àrea urbana de Manresa amb Viladordis. Serà una via verda a la part dreta de la carretera, en direcció al barri manresà, amb una bar-rera de fusta i acer i una filera d'arbres i enllumenat.

L'obra que s'ha de fer comprèn un tram de gairebé un quilòmetre de llargada en el qual hi haurà una calçada de 10 metres d'amplada amb dos carrils, i dos vorals d'1,5 metres cadascun. En el moment que comencin els treballs han d'estar executats en un termini de vuit mesos.

La iniciativa també preveu que als dos enllaços de la C-55 amb la carretera de Viladordis hi hagi rotondes per millorar aquestes interseccions. Una es farà a l'actual entrada a Viladordis venint de la C-55 en direcció a Sant Vicenç. L'altra, a la sortida de la ciutat també per la ronda i la C-55, però en aquesta ocasió per anar en direcció a Berga o bé a l'eix transversal.