Les jornades de portes obertes del Campus Universitari de Manresa es duran a terme enguany el dia 22 d'abril al matí, de 10h a 14h. Sota el lema "Menja't el Campus!", les tres universitats que el conformen (la UPC Manresa, la UManresa-FUB i la Universitat Oberta de Catalunya) podran mostrar els seus respectius equipaments i espais destinats a la docència, així com també la zona residencial pels estudiants. A més, aquest any, com a obsequi pels visitants, es repartirà al final de la visita un dolç propi. Es tracta d'una galeta que té la forma del logotip del Campus i que s'ha fet exclusivament per les jornades de portes obertes.

L'atractiu de l'oferta formativa del Campus Manresa i la incorporació dels nous estudis - (el Grau en Medicina (UManresa) i el Grau en Enginyeria de l'Automoció (de docència exclusiva en tot l'Estat al centre de la UPC Manresa) - que es començaran a impartir a partir d'aquest setembre a la UPC Manresa està generant molta demanda per realitzar estudis a la capital del Bages. Aquest any s'ha experimentat un augment del nombre d'inscripcions a la Jornada de Portes Obertes i es preveu rebre més visites que en anys anteriors.

Com sol ser habitual, està prevista la visita d'alumnes del Bages i les proximitats del territori, però també es rebran estudiants de França i Itàlia. I és que la creixent internacionalització del Campus és ja visible. La nova oferta formativa també fa créixer la demanda d'informació entre futurs estudiants de la província de Barcelona i la resta de Catalunya.

Membres de la comunitat universitària seran els guies acompanyants i resoldran dubtes dels futurs estudiants i les seves famílies en la seva visita a les universitats de Manresa. Visitaran les aules, sales, tallers, laboratoris... i tots els indrets on es desenvolupa l'acció i la vida universitària per conèixer l'entorn de primera mà.

La presa de contacte amb el Campus Universitari de Manresa es completarà amb la visita als equipaments que donen servei als alumnes: la Clínica Universitària (CU+), la Residència Universitària i la Biblioteca del Campus (BCUM), lloc on acabarà la jornada de portes obertes i s'obsequiarà els assistents amb la galeta del Campus.