L´escola Riu d´Or de Santpedor ha guanyat el premi «La ciència i els infants» 2017 que convoquen el Rotary Club Manresa Bages i els estudis d´Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages, FUB-Umanresa.

El veredicte es va fer públic ahir en un acte en el qual hi va participar el físic Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor a la Universitat de Barcelona i responsable de l´àrea de Ciència i Medi Ambient de l´Obra Social de La Caixa.

Durant la seva intervenció, Wagensberg va afirmar que per incentivar les vocacions científiques és important convidar els més joves a participar en la resolució d´enigmes científics amb total llibertat i sense límits. «La ciència només serà divertida si jo gaudeixo fent ciència», va dir. També va afirmar que en aquest àmbit no s´ha de donar mai res per bo.

El primer premi va ser per l´escola Riu d´Or de Santpedor, el segon per la llar d´infants Rexics de Canet de Fals, i el tercer per l´escola de Sant Ignasi de Manresa. Tots ells rebran material educatiu per promoure l´aprenentatge científic valorat en 600, 400 i 200 euros, respectivament.

Una desena de centres educatius de la Catalunya central optaven als guardons del Rotary Club Manresa Bages i UManresa per projectes que han elaborat amb l´objectiu de promoure la ciència entre a l´etapa educativa que va dels 0 als 6 anys per incrementar la comprensió sobre els fenòmens del món. Les propostes es van presentar a la Fira de l´Experimentació que es va fer a la FUB el passat febrer.