Una vuitantena de persones van participar, ahir al capvespre, en una manifestació contra l'enderroc el barri de la Guia de Manresa. Quan la manifestació semblava que s'havia acabat al mateix barri, col·lectius contraris al projecte van ocupar les vies del tren de l'estació de la Renfe i van aturar la circulació ferroviària durant uns minuts.

A la protesta hi van participar veïns i col·lectius que viuen i ocupen pisos del barri, propietat d'Adif i que l'Ajuntament de Manresa preveu enderrocar. Va començar a Crist Rei, i tant a la concentració inicial com al llarg de tot el recorregut van estar seguits d'aprop per efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local.

Una pancarta amb el lema «La Guia existeix. La Guia resisteix» va encapçalar la manifestació, que va passar pel Guimerà, la Muralla de Sant Domènec, on van llegir un manifest, Alfons XII i La Guia. Davant l'estació de la Renfe hi havia, també, desplegament de Mossos a l'entrada. Es van cantar lemes com «la Guia no es toca» o «la Guia no s'oblida». Hi havia una nombrosa representació de la PAHC i de moviments de l'esquer-ra alternativa.

Segons veïns del barri, estan amenaçats pels desnonaments d'Adif, i per l'enderroc que preveu el Pla Urbanístic de l'Ajuntament.